Dankbare patiënt schenkt virtualrealitybril

Ex-patiënt Koos de Boer was onder behandeling bij het Oncologisch Centrum van OLVG voor non-Hodgkin, een vorm van lymfklierkanker. Toen hij genezen werd verklaard, zocht hij naar een passende manier om zijn dankbaarheid te uiten. 

Mijn cadeau aan de afdeling

Koos de Boer: 'Wat was ik blij en opgelucht toen ik na vijf jaar hoorde genezen te zijn van non-Hodgkin. Ik besef heel goed hoeveel ik te danken heb aan internist dr. Wim Terpstra en alle verpleegkundigen. En niet alleen vanwege de geslaagde medische aanpak. Ook vanwege de zorgzame opvang en het meeleven met wat ik als patiënt doormaakte. Dat heb ik al die jaren gevoeld.

Een passend cadeau

Om mijn dankbaarheid te uiten, heb ik gepuzzeld over een passend cadeau. Dat is een virtualrealitybril geworden voor de dagbehandeling Oncologie. Gedoneerd via Vrienden van OLVG. Met zo’n bril kunnen andere kankerpatiënten geholpen worden. De digitale wereld van een virtualrealitybril zorgt voor afleiding tijdens een chemokuur of bij angst voor pijnlijke injecties.

Hulpmiddel bij de zorgzame opvang

Het inzetten van zo’n bril gaat niet zomaar in de medische wereld. Zonder implementatieplan blijft de bril in een la liggen. Als dit najaar de bril wordt ingezet, dan is dat zeker ook dankzij verpleegkundige Jet Bloemendal. Zij heeft enkele maanden in haar vrije uren met onderzoeken, interviews en een enquête aan een plan gewerkt en collega’s enthousiast gemaakt. Daarmee wordt mijn cadeau op de afdeling Oncologie een nieuw hulpmiddel bij de zorgzame opvang, die voor mij zo veel heeft betekend.'