Qwiek.up voor kinderen op de SEH

Dankzij een schenking van stichting Witte Bedjes, is voor de Spoedeisende Hulp (SEH) van OLVG, locatie West een 'Qwiek.up' aangeschaft. Dit apparaat zorgt voor afleiding tijdens zorgmomenten door middel van projecties op het plafond en de muur, en bijpassende geluiden. Vooral voor kinderen is het inzetten van een Qwiek.up tijdens een SEH-bezoek fijn. De aandacht van het kind gaat naar de audiovisuele beleving die Qwiek.up biedt, en minder naar de spannende piepjes en beelden om zich heen.

Gebrek aan kindervoorzieningen

In OLVG, locatie West is vanwege ruimtegebrek nu geen aparte kinder-SEH, zoals op locatie Oost wel het geval is. Als kinderen en hun ouders van de wachtruimte naar de behandelkamer gaan, kunnen zij deze nieuwe omgeving als spannend ervaren. De behandelkamers zijn steriel, puur functioneel en zakelijk. Kinderen hebben op de SEH vaak te maken met angst, stress, pijn en ongemak door uiteenlopende oorzaken. Maar voorheen was er op de SEH van OLVG, locatie West weinig aanwezig om kinderen op hun gemak te stellen of af te leiden. 

Met de Qwiek.up kan OLVG meer afleiding bieden, wat zorgt voor aangenamer en minder traumatisch verblijf. En niet onbelangrijk: behandelingen kunnen zo beter en efficiënter plaatsvinden.

De audiovisuele projector Qwiek.up, zorgt voor levensgrote beelden op het plafond en op de muur. Voor kinderen kan een aquarium met tropische vissen, een sterrenhemel of een wandeling door de dierentuin worden geprojecteerd. Met bijbehorende geluiden.