Als Amsterdammer wil ik graag iets terugdoen en betekenen voor een ander

Al bijna twee jaar zet Roland van Tulder zich in als vrijwilliger in OLVG. Naast zijn tijd en energie, doneert hij sinds kort ook jaarlijks een bedrag aan de Vrienden van OLVG. Roland: ‘Dat doe ik voor een periode van 5 jaar. Nu ik hier wekelijks werk, zie ik dat extra geld hard nodig is en goed terechtkomt.’

Vrijwilliger, fan en Vriend van OLVG

“Mijn vrouw wees me op een vacature als vrijwilliger, in de rol van gastheer in OLVG; het kriebelde meteen. Jaren geleden lag ik hier zelf als patiënt. Ik had prostaatkanker en werd in OLVG onderzocht. Zo’n 4 jaar was ik er onder behandeling en werd enorm goed geholpen. Mijn hart ligt echt bij dit stadsziekenhuis. Als Amsterdammer wilde ik daarom graag iets terugdoen en betekenen voor een ander. Ik begon als gastheer in de centrale hal. Daar lopen duizenden mensen per dag door heen. Twee dagdelen per week verwelkomde ik mensen, wees hen de weg en beantwoorde vragen. Inmiddels sta ik op de Spoed Eisende Hulp (SEH), waar ik nog veel meer contact heb met patiënten en hun naasten. Als vrijwilliger en gastheer ondersteun je het medische behandelteam, wat door hen zeer gewaardeerd wordt. Je stelt mensen op hun gemak, maakt een praatje, haalt wat eten of drinken en helpt bij drukte met het bedden afhalen en opmaken. Echt enorm leuk en zeer dankbaar werk!”

Steunen als Vriend

Via via hoorde Roland over stichting Vrienden van OLVG. “Hoewel ik al meerdere goede doelen steun, wil ik Vrienden van OLVG ook steunen. Er is echt te weinig geld voor verbetering van de patiëntenzorg. Sommige belangrijke projecten die het verblijf van patiënten in OLVG verbeteren, kunnen alleen van start met behulp van giften. Voor 5 jaar lang ben ik nu als donateur en Vriend verbonden. Daarmee steun ik onder andere wetenschappelijk onderzoek in OLVG. Een ander mooi zichtbaar sponsorproject is de speciale oplaadzuil voor telefoons op de SEH. Opladers liggen meestal nog thuis, als mensen hier in stress en vaak met pijn komen. Ja, ik ben op en top OLVG-ambassadeur. Elke keer weer zie ik hoe hard mensen hier werken. Mijn respect was al groot, maar wordt alleen maar groter!”

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in OLVG? Meld je aan via deze link

Wil jij ook Vriend van OLVG worden? Lees hier meer